| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Študijný pobyt

Víza do Austrálie

Lety do Austrálie

Užitočné informácie

Články

Fotogalérie

Kontakt
Úvod » Články » ... Preposlať linku1

Daňové zaťaženie, iné nástrahy working holiday a alternatíva.

V Austrálii je daňový systém založený na systéme progresívnej dane.  Znamená to, že čím viac človek zarobí, tým viac zaplatí na daniach.

Sú dva typy zdaňovania a to pre daňových rezidentov a pre daňových nerezidentov.

Podľa aktuálnych informácii, od 1.7.2016 budú ľudia na work and holiday programe zdaňovaní ako daňoví nerezidenti , čo znamená, že ich daňové zaťaženie bude 32.5 % do výšky zárobku 80 000 AUD. Takže ak za rok zarobí niekto na WH napr. 28000 AUD , po zdanení to bude 18900 AUD, t.j. zaplatí daň 9100 AUD.

Toto nastavenie je v porovnaní napr. s takými študentskými vízami dosť nevýhodné. Ľudia, čo sú v Austrálii na študentské víza a ich pobyt je dlhší ako 6 mesiacov sú považovaní za daňových rezidentov, kde je oveľa nižšia daňová sadzba.

Prikladáme tabuľku:

Zdaniteľný príjem

Daň

$1 – $18,200

Nulová daň

$18,201 – $37,000

19c z každého dolára nad $18,200

$37,001 – $80,000

$3,572 plus 32.5c z každého dolára nad $37,000

$80,001 – $180,000

$17,547 plus 37c z každého dolára nad $80,000

$180,001 and over

$54,547 plus 45c z každého dolára nad $180,000



Takže ak niekto zarobí na študentských vízach za rok napr. 28000 AUD, tak po zdanení mu ostane 26 138 AUD. Zaplatí daň 1862 AUD.

Výhoda WH víz je, že človek nemusí platiť školu (a ani do nej chodiť :) ), ale na druhej strane, za to, čo zaplatí na daniach navyše, by si v niektorých prípadoch súkromných colleges zaplatil už i to štúdium.

Tiež pri WH môžu dať klientovi podmienku No further stay čo znamená, že by si v takom prípade nemohol predĺžiť víza priamo v Austrálii. Je dosť možné, že tak ďaleko ešte neuvažuješ, ale zo skúseností môžeme povedať, že väčšine ľudí je rok v Austrálii málo. Zabehá sa, nastaví príjmy, denné rutiny a zrazu musí odísť …

Pri študentských vízach, ku ktorým získava študent pracovné povolenie na 40 hodín / 2 týždne a neobmedzené povolenie počas prázdnin, síce vznikajú nové finančné náklady spojené so štúdiom a časové náklady spojené s nutnosťou chodiť do školy, avšak ich vlastník má na druhej strane väčšiu voľnosť hovoriac o dĺžke víz, ich predlžovania, čo nasmerovania všetkého tak, aby neskôr mohol zostať v Austrálii natrvalo.

Už vôbec nehovoriac o tom, že o študentské víza môže vďaka podstatne voľnejším podmienkam žiadať omnoho širší okruh ľudí. Nie je tu napr. vekové obmedzenie, aplikant (zväčša) nemusí mať IELTS, nemusí mať VŠ, ani nemusí byť aktuálne študent. Na druhej strane, musí zase dokazovať finančné krytie na svoj pobyt, ktoré je podstatne vyššie, ako pri WH.

Viac informácii o študentských vízach.

Ako môžeš vidieť, každá cesta má svoje pre a proti. Každopádne si treba výber dobre zvážiť. Záleží na preferenciách každého individuálne.

V prípade otázok nás neváhaj kontaktovať. Naša agentúra patrí už 15 rokov medzi popredných sprostredkovateľov štúdia v Austrálii. Za naše služby nevyberáme žiadne agentúrne poplatky, ani cez nás nikdy nezaplatíš viac, ako priamo v škole. Skôr naopak.

Vyskúšaj nás a uvidíš :)


Autor: Aďka

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list
Najpopulárnejšie články

Oplatí sa ísť študovať do Austrálie?
21. 5. 2013, Téma: Štúdium a pobyt samotný

Batožina do lietadla
13. 9. 2013, Téma: Užitočné informácie pred odchodom

Vymeň sychravú zimu za slnečné leto.
13. 9. 2013, Téma: Štúdium a pobyt samotný

Hľadáte v Austrálii vlakové alebo autobusové spojenie?
13. 9. 2013, Téma: Užitočné informácie po príchode

Všetky články

Kontakt - Mapa stránok