| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Študijný pobyt
     
Prečo Austrália
     
Prečo WSIA
     
Ako na to?
     
Výber mesta
     
Víza do Austrálie
     
Životné náklady
     
Práca
     
Ubytovanie
     
Poistenie
     
Ohlasy študentov
     
Akcia: Tablet zadarmo
     
Školy
     
Časté otázky
     
Práca v Austrálii
     
Angličtina doma

Víza do Austrálie

Lety do Austrálie

Užitočné informácie

Články

Fotogalérie

Kontakt
Úvod » Študijný pobyt » ... Preposlať linku1

Doplnujuce dokumenty

 

Pokiaľ ste dlhodobo zamestnaný(á) (rádovo viac ako 5 rokov), alebo na dôchodku, imigračný úrad zvykne víza priamo udelovať. Ako vždy, je to iba na ich rozhodnutí, a preto je lepšie byť na požiadavku dodatočných dokumentov pripravný(á) za každých okolností.

Ak si doplňujúce dokumenty vyžiadajú, zvyknú to byť hlavne:

Doklad o finančnom krytí vášho pobytu

Musíte podložiť, že vy, alebo osoba ktorá vám pobyt hradí, máte dostatok prostriedkov na realizovanie pobytu v Austrálii. Zväčša je požadovaný trojmesačný vypis z účtu / účtov a v prípade, že vám pobyt hradí druhá strana, taktiež prehlásenie o poskytnutí krytia pre vaše účely.

Potvrdenie od zamestnávateľa

Ak vychádzate z pozície zamestnaného, imigračný úrad si zvykne vypýtať súhlasné vyjadrenie vášho zamestnávateľa s vašou cestou, prípadne potvrdenie o aktuálnosti pracovného pomeru.

Deklarácia toho, čo plánujete v Austrálii robiť.

Imigračný úrad z času načas zvykne zaujímať bližší účel vašej cesty. Žiadatelia ho zvyknú deklarovať rozpísaním itinerára svojej cesty – kde sa na ako dlho plánujú zastaviť, či tam chcú niekoho navštíviť, ... .

Potvrdenia týkajúce sa detí

V prípade, že s vami cestujú vaše deti, a cesty sa neúčastní i druhý rodič, je potrebný súhlas druhého rodiča. Toto sa vzťahuje i na rodiny po rozvode aj ked bola opatera zverená iba jednému z rodičov.

Súhlasný list rodičov pri žiadateľoch do 18 rokov.

V prípade že žiadateľ o víza ešte nedovŕšil 18 rokov, je potrebný súhlas oboch rodičov. Opäť sa tento bod vzťahuje i na rozvedené rodiny.

Pre koho sú / nie sú turistické víza určené?
Na ako dlho môžem turistické víza požiadať?
Môžem počas trvania víz navštíviť Austráliu viackrát?
Aké podmienky musím pre udelenie turistických víz spĺňať?
Finančné krytie pobytu.
Koľko stojí vybavenie turistických víz?
Ako celé vybavovanie prebieha?
Doplňujúce dokumenty, ktoré si imigračný úrad zvykne vyžiadať.
Ako dlho to všetko trvá?

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list

Kontakt - Mapa stránok