| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Študijný pobyt
     
Prečo Austrália
     
Prečo WSIA
     
Ako na to?
     
Výber mesta
     
Víza do Austrálie
     
Životné náklady
     
Práca
     
Ubytovanie
     
Poistenie
     
Ohlasy študentov
     
Akcia: Tablet zadarmo
     
Školy
     
Časté otázky
     
Práca v Austrálii
     
Angličtina doma

Víza do Austrálie

Lety do Austrálie

Užitočné informácie

Články

Fotogalérie

Kontakt
Úvod » Študijný pobyt » ... Preposlať linku1

Ako celé vybavovanie prebieha

 

Prvým krokom je zhromažďovanie potrebných informácii. Na týchto stránkach sa snažíme publikovať všetky informácie, ktoré potrebujete k úspešnej žiadosti o víza. Ak však napriek tomu máte doplňujúce otázky, radi vám ich zodpovieme či už telefonicky alebo emailom.

Ďalším krokom je uhradenie poplatku za vybavenie víz, po ktorom vám sprístupníme vízový formulár v slovenčine.

I keď je tento formulár naozaj rozsiahly, v podstate sa jedná len o zodpovedanie jednoduchých otázok. Je potrebné zodpovedať všetky otázky, nakoľko vaše odpovede sú kľúčové pre úspešné podanie žiadosti.

V priebehu týždňa či dvoch, výnimočne – hlavne počas zimných mesiacov, sa môže stať že i neskôr, sa imigračný úrad v Hobarte ozve či už s požiadavkou na zaslanie doplňujúcich dokumentov, alebo priamo s rozhodnutím o udelení víz.

V prvom prípade, ak si úrady vyžiadajú doplňujúce dokumenty, je tieto potrebné zaslať podľa pokynov uvedených na liste z úradu. Následne zvykne byť rozhodnutie urobené do 1 – 2 týždňov, vo výnimočných prípadoch i neskôr.

V druhom prípade, ak sa Hobart priamo vyjadrí k udeleniu víz, sú Vám víza doručené v elektronickej forme a po vytlačení sa s nimi preukazujete pri vstupe do krajiny.

Tieto informácie prosím berte ako orientačné. Nikdy sa nedá garantovať, že vaša žiadosť o víza bude vybavená tak ako sme načrtli vyššie – teda do 2 – 3 týždňov, i keď vo väčšine prípadov tomu tak je. Preto vám doporučujeme žiadať o víza čo možno najskôr pred plánovaným odletom. Predídete tak prípadným zbytočným stresovým situáciám.

Pre koho sú / nie sú turistické víza určené?
Na ako dlho môžem turistické víza požiadať?
Môžem počas trvania víz navštíviť Austráliu viackrát?
Aké podmienky musím pre udelenie turistických víz spĺňať?
Finančné krytie pobytu.
Koľko stojí vybavenie turistických víz?
Ako celé vybavovanie prebieha?
Doplňujúce dokumenty, ktoré si imigračný úrad zvykne vyžiadať.
Ako dlho to všetko trvá?

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list

Kontakt - Mapa stránok